Frederiksborg Trop

Aldersgrene

Ulve

Man er ulveunge hos os fra 1. til 3. klasse.

Man kan tidligst starte i sit børnehaveklasse år, efter påske og kun hvis man er fyldt 7 år.

Ulvekoblet tager udgangspunkt i Kiplings junglebog og børnenes navne og koblets traditioner er inspireret af den eventyrlige fortælling. Som ulve lære børnene det mest basale spejderarbejde. Opgaverne er tilpasset børnenes alder, vi har samtidig et stort element af leg i ulvenes aktiviteter.

 

Stifinder

Efter ulvetiden er børnene stifindere i to år. (4. & 5. klasse) Stifinderne finder inspiration i de nordamerikanske indianers univers. Mange af Stifindernes  traditioner er derfor knyttet hertil. Vores stamme hedder Mohikaner Stammen.

På lejrture overnatter stifinderne i tipier. Det er udendørs arbejde hos stifinderne drejer sig i høj grad om om opbygning og indretning lejr samt madlavning over bål.

 

Spejder

Som 12-årig rykker man op i spejdertroppen. hvor de indgår i en patrulje med andre børn og unge i alderen 12-18, her lære de mere avanceret spejder mæssige færdigheder.

En af de grundlæggende ideér for spejder arbejde er at børn ledes og oplæres af deres ældre kammerater, denne idé er fuldt udviklet i spejderpatruljerne hvor de ældste som patruljelederen(PL) og- assistent(PA), selv står for de ugentlige møder, og oplæring af deres yngre kammerater, inden for de rammer der er blevet sat af trops ledelsen.

 

Pioner

Er spejdergrenen for de 18-25 årige. Her kan de "gamle" spejdere udvikle deres leder evner og spejder mæssige færdigheder, samtidig med at de har tid til uddannelse eller arbejde.

 

Strødam Rover Klan

Når man fylder 25 år kan man blive medlem af roverklanen.

Roverklanen er de "gamle" spejdere, ledere eller andre voksne med tilknytning til Frederiksborg Trop. Rover klanen hjælper til i gruppen, der hvor der er behov for det, og kommer med nye idér som kan hælpe gruppen. Rover klanen holder møde 1 gang om måneden.

DEL PÅ: